VEELGESTELDE VRAGEN

WAT ZIJN DE TRANSPORTKOSTEN?
Bij Bagazoo betaalt u nooit transportkosten. Wij leveren gratis in heel België, Nederland en Frankrijk.

IS MIJN ARTIKEL OP VOORRAAD?
Bagazoo verkoopt enkel artikelen die voorradig zijn. Als het artikel online staat dan is het beschikbaar.

WANNEER WORDT MIJN BESTELLING GELEVERD?
Indien u voor 17u bestelt wordt uw bestelling de dag zelf nog verzonden. De levertermijn is daarna 1 à 2 werkdagen. De meeste van onze klanten hebben de dag na bestelling hun tas of koffer reeds in huis.

IK WIL EEN BESTELLING RETOURNEREN. HOE DOE IK DAT?
Simpel: in elke bestelling zit een handig formulier met de te volgen stappen voor een retour zonder zorgen. Meer uitleg over retourneren vind je hier

MIJN TAS IS KAPOT. HOE ZIT HET MET DE GARANTIE?
Alle uitleg over garantie vind je hier

WAT ZIJN DE RETOURKOSTEN?
Een artikel retourneren is gratis bij Bagazoo. De retourkosten worden vergoed door middel van een tegoedbon voor een volgende aankoop. Meer info over retourneren vind je hier.

WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE BETAALMOGELIJKHEDEN?
U kan betalen met kredietkaart (VISA, MasterCard, American Express), PayPal, iDeal (Nederland), ING Home'Pay (België) en bankoverschrijving.

KAN IK MIJN BESTELLING OOK AFHALEN?
Dat kan! Bestellingen zijn op een dag naar keuze op te halen op het volgende adres: Bagazoo, Sint Denijsstraat 112, 1190 Vorst, België. De betaling dient wel steeds vooraf te gebeuren.

IK HEB ME BEDACHT. KAN IK MIJN BESTELLING NOG ANNULEREN?
U kan uw bestelling zonder probleem annuleren voor ze verzonden wordt. Gelieve ons daarvoor vóór 17u 's avonds een email te sturen op info@bagazoo.com. Wanneer de bestelling toch reeds verzonden is kan u de levering weigeren aan de deur en komt deze automatisch terug bij ons. Wij contacteren u dan voor verdere afhandeling en terugbetaling.